Vegan Beauty

Waar moet je op letten bij het kopen van vegan schoenen?

Waar moet je op letten bij het kopen van vegan schoenen?Waar moet je op letten bij het kopen van vegan schoenen?

Wanneer schoenen veganistisch zijn, betekent dit niet direct dat ze ook duurzaam zijn, van goede kwaliteit, of ethisch verantwoord zijn gemaakt.

Let bij het kopen van vegan schoenen op het volgende:

De materialen: Worden er gerecyclede materialen gebruikt en/of plantaardige reststromen? Is het merk bezig met innovatie op het gebied van sterke en kwalitatief hoogwaardige materialen, zodat deze lang meegaan?

Ethiek: Is het merk transparant over waar en door wie de schoenen zijn gemaakt? Hebben de werknemers goede werkomstandigheden en krijgen ze een eerlijk loon?

Duurzaamheid: Is het schoenenmerk actief bezig met het verduurzamen van het productieproces? Ontwikkelen ze materialen die steeds duurzamer worden? Hoe worden de materialen vervoerd? Heeft het merk vaak nieuwe collecties en uitverkoop, of heeft het juist tijdloze modellen en stunten ze niet met prijzen?

Dat is best wel wat om op te letten.

Gelukkig werken wij met merken die dezelfde missie als wij hebben. Ze worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd, eerlijk gemaakt en zijn van hoogwaardige kwaliteit. We kennen de merken waarmee we werken goed en werken vaak al jarenlang met ze samen. Het is mooi om te zien hoe ze steeds verder verduurzamen en zich blijven ontwikkelen.

#shorts #vegan #veganfashion #duurzaamheid

Original Source Link

Related Articles

Back to top button